събота, 1 ноември 2014 г.

Американската авторка Сторми Омартиан на български.

Сторми Омартиан е американска писателка, започнала кариерата си като телевизионна звезда - танцьорка и певица, участваща в развлекателни телевизионни програми в Холивуд. Към края на 20-те години от живота си Сторми преминава през духовна трансформация и решава да повери сърцето си на християнската вяра, с което поема по нов, свеж и стабилен път. Омъжена е от над 30 години за Майкъл Омартиан (също като нея преуспял американски музикант, който освен това е от арменски произход) и имат 3 деца. В книгите си Сторми Омартиан разказва случки от живота си и от ежедневието на близките си, които са я приближили към Бог, насърчили са вярата й и са опреснили разбирането й за християнските практики. Фокус в книгите й са молитвата като център на духовния живот на всеки един вярващ, а също така и личната връзка с Бог - да разберем какво Бог е заложил в учението на Исус и какво очаква Той от нас да постигнем. Посланието на Сторми е едно приятелско насърчение, което гласи, че е възможно да отговорим на Божиите очаквания, но ще ни трябва Неговата помощ да достигнем до Неговите стандарти. 
Първата нейна книга със заглавие Силата на жената в молитва вече може да се намери на български. Книгата е подходяща за подарък на близки приятелки, които имат въпроси по отношение на вярата - в нея ще намерите идеалното средство да ги насърчите. Тя определено няма да бъде захвърлена и забравена в някой ъгъл на библиотеката ви, защото представлява своеобразен наръчник - молитвеник, с 30 молитвени желания за всеки ден от месеца. Сигурни сме, че ще се обръщате многократно към нея като източник на правдоподобна информация, с много библейски цитати и лични разкази. Подходяща е за изучаване в домашни групи и служения сред жени. Горещо ви я препоръчваме.
Ето къде може да си поръчате: http://izdatelstvovictoriabg.alle.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/