четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Сторми Омартиан за книгата "Силата на родителя в молитва" и чудните отговори на нейните молитви


(Здравейте, аз съм Сторми Омартиан, а това е снаха ми, Пейдж.)
Преди 20 години беше издадена за първи път книгата ми „Силата на родителя в молитва“ (за българското издание виж ТУК) и оттогава ние, които бяхме родители с малки деца, се молихме редовно за децата си, докато те междувременно вече пораснаха. След като синът ми завърши гимназия и беше приет в колеж, вече можех да напиша и втора книга „Как да се молим за вече порасналите си деца“, защото бях свидетелка как Бог е отговорил на молитвите ни през всичките тези години. Разбира се, има неща, за които ще продължим да се молим за тях, независимо на каква възраст са децата ни. Например, една от тези молитви е „децата ни да срещнат точно определения за тях брачен партньор“. Аз започнах да се моля за това от деня, когато децата ми бяха родени и никога не съм спирала да се моля за това до деня, когато те сключиха брак. Заедно с тяхното решение да приемат Исус за свой Господ и Спасител, изборът на брачен партньор е най-важното решение, което някога ще вземат. То ще повлияе на остатъка от живота им. Едно погрешно решение не само ще им донесе нещастие на тях самите, но и на всеки, който е около тях.

         Аз се молех за тях, Бог да изпрати точния съпруг за дъщеря ми и точната съпруга за сина ми. Молех се те да разберат разликата между това просто да се влюбят и това да знаят със сигурност, че са срещнали „човека, с когото Бог иска те да прекарат остатъка от живота си“. Молех се със същите молитви за сина си, както и за дъщеря си. Но с цел историята, която имам да ви разкажа, да стане по-ясна, този път ще говоря само за сина си. Като преди това трябва да ви кажа, че дъщеря ми се омъжи преди година за един чудесен човек  и не можем да сме по-щастливи за нея. А сега ще ви разкажа конкретно за сина си.


Молех се съпругата му да бъде млада жена, която да обича Бога, да има богоугоден характер и да бъде с благородна, добра и щедра натура, както и да води чист живот. Молех се Бог да я закриля от вреда, от злополуки, от болести и от всеки зъл план. Молех се за сина си да има мъдрост по отношение на това съществено важно решение и да направи правилния избор. В Притчи 19:21 се казва: „Има много помисли в сърцето на човека, но намерението Господне – то ще устои“. Ние се молехме, Божието намерение за живота му да устои. Двамата със съпруга си продължихме да се молим по този начин години наред, без да имаме видими резултати. И аз казвах на всички в семейството ни, че нямам представа как синът ми ще срещне момичето на живота си. Казвах го на шега, тъй като той не ходеше никъде освен вкъщи и в звукозаписното си студио, което също се намираше в дома му. Така че съпругата му или трябваше да се премести да живее в съседство или изведнъж да се появи в студиото му. Е, и двете неща се случиха. 

Синът ми получи договор да продуцира албум за една девойка, а по
същото време тя и родителите ѝ се преместили да живеят в нашия град и то в къща на разстояние няколко метра от дома на Кристофър, без някой от тях да знае, че Крис живее там. И Кристофър и Пейдж в крайна сметка се влюбиха един в друг, а ние като негови родители „се влюбихме“ в нея. След две години се ожениха. И тя се оказа всичко, за което ние някога сме се молили да бъде. Това беше чудо. А сега имам привилегията да ви представя моя отговор на многогодишни молитви – моята снаха, Пейдж Омартиан. Пейдж, искам да разкажеш твоята история, но искам да започнеш от времето, когато си била 10-годишна.
Следва продължение.

Повече подробности по темата в книгата "Силата на родителя в молитва" ТУК. За контакти и поръчки идете на страницата на издателството ТУК.

Източник: Stormie Omartian Videos

Превод: Издателство ВикторияБГ