понеделник, 19 януари 2015 г.

Как се живее с молитва: Едно задушевно интервю с авторката Сторми Омартиан. Част 1 от 4


Тихата сила на Сторми Омартиан е толкова очевидна, че никога не бихте я поставили сред някогашните жертви на домашно насилие. Бог има силата да лекува душевни рани, а и с помощта на прошката днес Сторми е една щастрива жена. Омъжена от над 28 години и майка на три вече пораснали деца, тази участничка в Президентската Молитвена Група е тиха и нежна, непретенциозна и всепрощаваща. Тя ме накара да се почувствам точно като удома си, като ми разказваше разпалено за пламенното си желание да опознава Бог все повече и повече, и същевременно да помага  на други да опознаят нашият любящ Небесен Баща.  
Знаем, че сте написала доста книги за молитвата. Не съм ги прочела още всичките, но успях да се запозная подробно със съдържанието на Силата на жената в молитва.
СТОРМИ: О, това е чудесно. Радвам се. Омъжена ли сте?
Все още не.
СТОРМИ: Това е добре, защото създадох тази книга също и за неомъжени жени, които биха си казали: „Ами кой ще се моли за мен? Никой не се моли за мен.“ А аз им потвръждавам: „Ти сама можеш да се молиш за себе си. Нека да ти покажа как.“ Това послание е за всяка жена, без значение дали е омъжена или неомъжена, какво е семейното ѝ положение, дали е майка или не, или на каква възраст е. Това няма значение. Тази книга е за всяка жена, която иска да задълбочи връзката си с Бог и винаги да следва стъпките Му.
Вие говорите за жените, които винаги са заети с някаква работа, и нямат дори малко време да спрат за минутка и да се помолят за себе си.
СТОРМИ: В това отношение жените най-трудно се справят. По природа те са грижовни и напълно всеотдайни към близките си. Те се чувстват виновни, ако започнат за се молят за себе си. Чувстват се виновни, ако направят каквото и да било за себе си. Винаги трябва да отдават  внимание и да правят нещо за другите. Но тези 30 области на молитвата, споменати в книгата, се фокусират върху Божията воля за живота им, така че, когато се молите по начина, посочен в книгата, вие се молите да се изпълни Божията воля за живота ви. Всяка една част представлява това, което Бог иска за вас. Не бива да се чувствате виновни, когато се молите за себе си. Вие се молите Божията воля да се изпълни в живота ви и посочвате конкретно каква е тя. Мисля, че повече жени трябва да се научат да се чувстват по-малко виновни и да станат по-убедени в необходимостта от личната молитва – трябва да се научат да се молят както за взаимоотношенията си, така и за работата си, и за нещата, които са важни за живота им. Трябва да са изцяло покрити с молитва и да не оставят нищо на случайността.
В днешно време много се дискутира, поне според моите наблюдения, по темата за продължителността на молитвата. Виждала съм книги от сорта: „пет минути с Господ,“ в които се говори за кратки молитви. Но във вашите книги молитвата е представена като начин на живот. Съгласна ли сте с това определение?
СТОРМИ: Абсолютно! Тя е точно това за мен – начин на живот. Преди доста време научих, че в този живот не мога да се справя без Господ. Просто не мога да се справя, ако не съм убедена, че съм във връзка с Него и че имам една добра основа, защото не може да се надгражда на слаби основи. Човек трябва да положи здрави основи. Здравите основи на Господ са Неговото Слово, хвалението и молитвата, изповедта и прошката – всички тези неща са основни, а Господ заявява, че нещата трябва да се правят по начина, по който Той ги е предвидил, за да бъде живота ви в ред. Аз научих, че да се молиш непрестанно означава да се молиш за всичко. И аз се моля през цялото време за всичко, което правя през деня, като представям деня си на Господ и казвам: „Господи, не мога да премина през този ден успешно или да имам така желаните трайни резултати, без да Те поставя за Началник на деня си.“
Наистина е чудно колко много жени и мъже се страхуват да се молят. Те не знаят дали се молят правилно. Не знаят дали постъпват правилно. Не са сигурни дали Бог ги чува. Не знаят дали заслужават на молитвите им да бъде отговорено. Имат прекалено много съмнения. Аз наистина исках да им помогна да разберат колко много Бог желае да чуе молитвите им и колко много ги обича. Той иска да ви помогне. Копнее да ви покаже какви са целите Му за живота ви. 
Източник: СиБиЕн, от Лаура Багби.
Превод: Издателство ВикторияБГ

За поръчки на Силата на жената в молитва кликнете на линка върху заглавието.

Приемат се и поръчки от чужбина със същите условия посочени на сайта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар