сряда, 28 януари 2015 г.

Как се живее с молитва. Едно задушевно интервю с авторката Сторми Омартиан. Част 2 от 4.

А какво ще кажете – има ли правилен или погрешен начин да се молим? На мен ми се е случвало хората да ми казват: „Боя се, че се моля погрешно за живота си. Така врагът само ще получи територия за завладяване.“ Чувала съм за различни МЕТОДИ на моление: обожание, изповед, благодарност или молба. Има ли един определен начин, по който вие се молите?
СТОРМИ: Аз винаги съм се молила от сърце и винаги съм много честна с Бог. Това е наистина важно. Не се опитвам да Му се харесам или да сключа сделка с Него, защото Той вече знае истината. Той чува това, за което се молим и знае, че търсим Неговата помощ, така че не се опитвам да го впечатлявам с това колко съм добра. Той вече знае дали съм добра или не.                                  ( За поръчки на книгата тук )
Изповедите са наистина важни, защото без тях се издига стена между вас и Бог, когато имате някакъв грях в живота си, дори и да не го осъзнавате напълно. Може би сте критични или осъдителни, или не прощавате на някого, а не го осъзнавате. Застанете пред Бог и кажете: „Боже, искам да изповядам греха си пред Теб. Ако в мен има нещо, което не виждам, покажи ми го и аз ще го изповядам. Това е направил и Давид. Той казва в Псалмите: „Покажи ми дали има нещо в сърцето ми.“ Също така, просто се молете да се изпълни Неговата воля. Това, с което винаги трябва да завършвате, е: „Да бъде Твоята воля.“ Кажете Му: „Ако се моля за нещо, което не е според Твоята воля за живота ми, Господи, все пак предпочитам Твоята воля пред моето молитвено желание.“
Това може да бъде доста плашещо, защото Божиите пътища са по-високи от нашите и често не го разбираме.
СТОРМИ: Не го разбираме. Затова е безопасно да се молим: „Да бъде волята Ти.“ Например, баща ми става все по-слаб и страда все повече и повече. Но аз просто казвам: „Господи, ако е Твоята воля той да си замине и да бъде при Теб, то ние просто го оставяме в ръцете Ти. Но ако това време още не е дошло, то ние се молим той да бъде излекуван.“ Винаги трябва да търсим Божията воля.
Никога не можете да накарате Бог да направи нещо, което Той не иска да направи. Няма да успеете да Му „извиете ръката“ и да го принудите да направи нещо, като отговори на ваша молитва, на която не иска да бъде отговорено. Той няма да се събуди някоя сутрин и да си помисли: „Защо ѝ позволих да получи това? Защо отговорих на тази молитва?“ Това няма да се случи. Той познава сърцето ви и се съобразява с желанията на сърцето ви повече отколкото с думите ви. Вижда какво носите в сърцето си – че искате да обичате Господ и да вършите Неговата воля, че имате любов към другите хора и се молите за тях. Той вижда всичко това.
Източник: виж Част 1. Останалите: Част 3 ВИЖ ТУК.  Част 4 ВИЖ ТУК. 
Превод от английски: Изд. ВикторияБГ
За поръчки на българското издание - кликнете на заглавието на Силата на жената в молитва