вторник, 18 октомври 2016 г.

"Силата на родителя в молитва" - новата книга на Сторми Омартиан

Дойде време да се обърнем малко по-навътре в себе си - защото какво друго е настъпването на прекрасния есенен сезон и принудителното "затваряне" в топлината на дома и в търсене на уютно кътче, за да грейне душата ни вътрешно. Благодарни сме на Бог, че е създал сезоните - на годината, на животите ни, на израстването на децата ни и на всички около нас. Животът не е само един цикъл, който можем да наблюдаваме с интерес, но и има какво да споделим една с друга. Всеки би могъл да напише книга, отговаряща но собственото му впечатление от живота и придобития опит как да се движим напред най-добре във всяко едно отношение.

Някои от нас са преживели повече разочарования, докато други са успели да намерят тайната и да стабилизират отношенията си с околните като са преодолели бурите в живота си - тях не можеш да ги изплашиш с неочаквани ситуации и не очакваш да ги видиш във водовъртежа, който ги дърпа към дъното на блатото.

Такъв тип човек (от вторите) е и Сторми Омартиан. Тя е преминала през много трудности в младежките си години, докато сама се е убедила, че Бог и Неговото Слово са сигурно пристанище, където царува мир и човек е защитен във всички ситуации от живота си, когато се осланя на Бог. В първата си книга на български, "Силата на жената в молитва", Сторми говори за това колко много спокойствие и сигурност може да получи човек в личен план най-вече чрез действието на молитвата, отправена към Източника на живота ни. Тя дава примери как всеки ден от месеца човек може да отправя молитва към Него - за конкретни сфери от живота си, като в резултат на това се радва на успех и защита.

Новото ни издание, Силата на родителя в молитва," е свързано също с молитвата, но тя вече е насочена към малките хора в живота ви, които заемат най-голямо място в сърцето ви - вашите деца. Сторми разказва как с раждането на първородния ѝ син се появяват и много страхове за личната му безопасност, които в една или друга ситуация се оказват не без основание - живеят в опасен град - престъпност, природни бедствия, лоши приятели - не са ли всички тези заплахи част от ежедневните страхове на всеки един родител?!

Но Сторми и съпругът ѝ успяват да навигират децата си - първо сина, а по-късно и дъщеря си - в правилната посока, където всички заедно сверяват часовниците си с Божието Слово и се опитват да се държат по правилния начин, за да избегнат нахлуването на неканени врагове в живота на малките им. Всичко, което се проектира в страховете на един родител, в крайна сметка може да стане предмет на една молитва, а Господ ще се погрижи да изпрати дух на успокоение и утеха, когато проблемите са надвиснали. Тя учи читателите си как да познават Божия характер, Неговото действие и как да принесем тези хармонични отношения - на родител и дете - в собствената си връзка с децата си.

Децата не винаги са под влияние на сили, които рационално могат да бъдат обяснени - особено във времето на медиите и безбройните влияния на видеоигри и други съвременни нововъведения, така че молитвата и връзката с Бог могат често да се окажат единственият верен източник на информация какво се случва с децата ни и как трябва да се отнасяме с тях, за да преодолеем крепостите на врага, които могат да вземат превес в едно незащитено детско съзнание.

Книгата "Силата на родителя в молитва" ще ви даде ценна информация как да си партнирате с Бог, когато взаимоотношенията ви с децата ви излязат нежелано извън контрол, как да се застъпвате за тяхното благосъстояние и преуспяване, и как да успеете да "наложите" така желания за всички мир и ред в семейството, към които много родители така отчаяно се стремят.

Горещо ви препоръчваме да намерите уютно топло кътче вкъщи, подкрепени с чаша горещ чай  и книга в ръка да е приближите с още няколко стъпки към осъзнаването на силата на молитвата ви като родител!
Автор на статията: Издателство ВикторияБГ

Няма коментари:

Публикуване на коментар