неделя, 16 септември 2018 г.

Нова книга на Сторми Омартиан на български - "Достатъчно светлина за следващата стъпка в живота ми"

Сторми Омартиан от доста време е една      от любимите ни авторки, защото тя има      смелостта да споделя своите лични преживявания с всички нас, нейните читатели. Книгите на Сторми издигат гласа на едно голямо свидетелство за съвременника, свързано с това как се живее като християнин в настоящето. 

Тя се е заела с нелеката задача да напомни на всички ни, че както Библейските герои от Стария Завет, така и ние имаме да извървим дълъг през пустинята на света. Когато Бог е призовал Авраам, Той не му е дал подробна карта. Просто го е поканил да следва Небесния си Баща стъпка по стъпка. По същия начин Той и днес все още ни призовава да Го следваме. А от нас се очаква да вземаме пример от непоклатимата вяра на тези, които са вървели преди нас или живеят в нашето съвремие. 

Можем ли да избягаме от призванието си да се обръщаме към Него за насока ден след ден? Както Апостол Петър е казал: „Къде да отидем, Господи, Ти имаш думи на вечен живот.“ Бог ни дава сили и благодат за всеки ден, както и вяра да посрещнем утрешния ден. 

„Независимо от това каква е ситуацията ви в момента, Бог има изобилие от благословии за вас,“ - категорична е Сторми. С много примери от живота си, не винаги лек и приятен на моменти, тя ни насърчава да търсим Неговата воля и Неговия път, за да стигнем целта си, която е най-доброто за нас.


Понякога, когато сме объркани, ние искаме да знаем какво ще ни донесе утрешният ден. Но това не е Божият начин да ни разкрива бъдещето, твърди авторката. А какъв е точно начинът да вървим с Бог през живота си? 

Стилът на Сторми Омартиан е лесно достъпен, а разказите ѝ за случки от живота на различни вярващи хора са поднесени с много мъдрост и разбиране за Божието Слово. Тя споделя своята история и вяра по начин, който кара читателя да попива всяка от страниците. 

Както и в предишните ѝ книги, всяка глава съдържа подходящи за темата стихове от Библията и молитви. 

На края на книгата е включено едно съществено важно помагало, озаглавено "Молитвено и учебно ръководство," което прави книгата "Достатъчно светлина за следващата стъпка в живота ми" много подходяща за изучаване в молитвени групи.

Повечето читатели на Сторми Омартиан споделят една вяра с нея, но това не означава, че книгата не е предназначена и за невярващи, които са изгубили посоката и търсят ориентир в живота си. Докато вярата на всеки от нас съзрява, ние се учим да зависим от Бог по много плодотворен начин. 

Сторми свидетелства как ѝ е било нужно доста време, за да започне напълно да се доверява на Бог. А Той никога не я е разочаровал. Бурите на живота застигат всеки един от нас. Сторми ни учи как да се обръщахме с молитва преди те да се разразят, по време на бушуването им и след като са преминали, за да сме уверени, че Той е винаги с нас и ни закриля, независимо какво се случва. 

Освен това госпожа Омартиан, която като цяло е много продуктивна авторка, се е заела да хвърли светлина върху въпроса как да изпитаме радост от живот с Бог и ежедневие, посветено на търсене и ходене в Неговите пътища.

Силно препоръчваме "Достатъчно светлина за следващата стъпка в живота ми" да стане една от настолните ви книги, като се ползвате от молитвите в нея всеки ден.